QUÈ ÉS LA BRETXA ENTRE ELS POBRES I ELS RICS?

La bretxa entre els rics i els pobres es diu desigualtat econòmica,

i començà a créixer a passos accelerats quan al món es va imposar la globalització.

En contra del que alguns pensaven, pareix ser que no té límits

i seguix creixent cada dia que passa.

1.   Invertir en la cooperació i el desenvolupament: açò serien unes accions realitzades per actors públics i privats entre països, amb el propòsit de promoure el progrés econòmic i social.

2.   Garantir la protecció dels civils en emergències humanitàries: l’objetiu seria salvar les vides i alleujar el sofriment de una població afectada per una crisi, com pot ser un conflicte, una catàstrofe natural o humana. L’ajuda pot ser prevista segons els principis de la humanitat, imparcialitat, neutralitat i independència.

3.   Creació de sistemes fiscals justos: Aquest punt tracta d’articular coherentment la política tributària i de la despesa pública.

4.   Millorar l’accés a recursos públics bàsics: per fer açò possible, serien necessaris altres quatre punts:

   4.1  Els sistemes d’informació i divulgació dels programes i els seus resultats

   4.2  Que els ciutadans paguen pels serveis

   4.3  Major participació humana

   4.4  Garantir la continuïtat de les burocràcies davant els canvis del govern

5.   Contribuir en tenir cura del medi ambient: hauríem de contribuir en diversos aspectes, com l’agricultura urbana, el consum racional d’aigua, ús racional de transport sostenible i la cultura del reciclatge.

6.   Reduir les bretxes salarials: per a què açò poguera ser possible s’hauria de flexibilitzar el teletreball, facilitar guarderies, unir llicències de maternitat i paternitat i incentivar bones pràctiques d’igualtat de gènere.